Praktijk voor Bewustzijnsontwikkeling - Rotterdam

Bewust Ademen en Tandava

Ademen is leven! Voller en dieper ademen brengt meer leven in je lijf. Je voelt je vitaler en ervaart je lijf en gevoelens beter. Vastgezette emoties en spanning lossen op en je lijf voelt ruim, ontspannen en aanwezig. Bewust ademen heeft een weldadig effect op je hele lichaam en de manier waarop je in je leven staat. 

Oppervlakkig ademen

Door allerlei ervaringen in je leven ben je oppervlakkiger gaan ademen. Daarmee nemen spanning en stress toe. Je vitaliteit neemt af en je voelt minder. Ervaren hoe jij omgaat met je adem geeft je meer inzicht in je leven. Adem je hoog in je borst of laag in je buik? Adem je liever in of vooral uit? Wat is het effect daarvan op je energieniveau?

Blijven ademen

Kun je dieper blijven doorademen terwijl je emoties voelt? Of als je spanning ervaart? Als je aan het werk bent? Je adem kan je helpen om je weer vrij te voelen in je eigen lichaam en leven!

Wat gaan we doen?

1. Bewust Ademen

In de ochtend starten we met openend lichaamswerk om je lichaam klaar te maken voor een volle, intense ademhaling. Vervolgens ga je liggend op een matras voller en dieper ademen. Dit wordt ondersteunt met passende muziek. Dieper ademen verhoogt je energieniveau en daardoor ga je meer voelen. Per moment heb je de keuze om vastgezette emoties te uiten òf ontspannen door te ademen in alle gevoelens, emoties en sensaties die er in jou plaatsvinden. 

Vóór we gaan lunchen heb je de mogelijkheid je ervaringen te delen.

2.Tandava

In de middag doen we de Tandava adem- en dansmeditatie. De Tandava bied je de mogelijkheid nog dieper in je zelf af te dalen om rust, verstilling en ontspanning te ervaren. 

Zittend en met bewuste aandacht voor alles wat er in jou plaatsvindt, adem je dieper in je eigen tempo. Je lichaam vult zich met meer energie. Op een bepaald moment kom je overeind en laat je heel traag je bekken, romp en armen vloeiend in beweging komen op het ritme van de muziek. De dans ontstaat als het ware van binnen uit, zonder te dóen of te regisseren. In de traagheid van de beweging oefen je om door te ademen, terwijl gedachten en gevoelens komen en gaan, zonder dat je ergens aan hoeft vast te houden. Een mooie opmaat naar het dagelijks leven. 

We sluiten af met thee en een deelronde.

Wat brengt het me?

  • Ontspanning en een gevoel van ruimte
  • Een leeg hoofd
  • Meer vitaliteit
  • Inzicht in jouw manier van ademen en leven
  • Focus in het hier en nu
  • Mindful aanwezig zijn

Feedback van een deelnemer:

“De Tandava heeft heel veel indruk gemaakt. De dag erna was ik zo ontzettend gefocust dat ik iets wat ik normaal niet zo goed kan op een perfect rustige manier tot een goed einde bracht. Daarna voelde ik nog dagen een weldadigheid en harmonie die ik al bijna vergeten was ooit gehad te hebben.” Mariette

Meer informatie of aanmelden