Praktijk voor Bewustzijnsontwikkeling - Rotterdam

Vrijheid

Vrijheid

Hoe vrij voel jij je? En wat is vrijheid eigenlijk? Is dat alles kunnen doen wat je wilt? Niet meer gehinderd worden door beperkende gedachten, onzekerheden of angsten? Of heeft het meer te maken met zelfaanvaarding, een innerlijke staat van Zijn? En ken je de zoektocht naar vrij willen zijn en toch verbonden en dat je niet weet hoe dat samen te brengen?

Wat bepaalt?

Wat bepaalt dat jij wèl dit doet en níet dat? Welke gedachten en ervaringen liggen hieraan ten grondslag? Hoe kun je datgene waarin je je gevangen voelt, ombuigen naar een gevoel van vrijheid en autonomie?

Hoe?

Doordat het bewustzijn over je denken, voelen en handelen toeneemt, ga je vanzelf andere keuzes maken. Keuzes die je steeds meer in contact brengen met wie je werkelijk bent. 

Vrij in jezelf

Hoe vrijer jij je voelt in jezelf, hoe vrijer je kijkt naar de wereld om je heen. Als je de gehechtheid aan je ideeën, je identificatie met wat je hebt bereikt en wat je bezit, je vergelijkingen met anderen, enz. kunt loslaten zal je meer vrijheid ervaren. Zodra je ergens aan gehecht bent (d.w.z. als je iets als ‘van jou’ ziet), is er de angst om te verliezen. En angst verkrampt, maakt onvrij.

Wat?

In een serie dagen en avonden wil ik samen met jou onderzoeken hoe je vrij(er) kunt leven. Hoe je datgene wat in jou ‘gevangen’ zit vrij kunt maken. Ik maak gebruik van dans, adem- en lichaamswerkoefeningen, meditatie, inquiry, verf en klei, tantra, sexual grounding, deelrondes en theorie.

De dagen en avonden vormen met elkaar een geheel t.a.v. het thema Vrijheid, maar zijn alle los van elkaar te volgen. Klik op het thema om verder te lezen.

28-2 Bewust Ademen en Tandava adem- en dansmeditatie

  8-3 Vrouw & Vrij

31-3 Zo Vrij als een Vlinder

17-4 Controle vs Loslaten

17-5 Tandava - Adem- en dansmeditatie

29-5 Liefdevolle Verbinding

18-6 Seksualiteit als basis